Ideale vergaderruimte

Ideale vergaderruimte

 Ideale vergaderruimte

Je kan jezelf wel even afvragen wat er nou aan belangrijke dingen aanwezig moeten zijn in een goede vergaderzaal. Waarop moet je letten wanneer je van plan ben een belangrijke vergadering te houden.

Een klein detail waarop meestal niemand valt is de hoogte van het plafond. Zorg ervoor dat het plafond een  beetje hoog staat. Dat staat ook veel beter en stimuleert creatief denken. De zaal voelt groter en ruimer en men zal meer durven.  Aan de andere kant is ook bewezen dat een laag plafond stimulerend werkt op concrete zaken. Denk maar aan begrotingen of plannen die opgesteld moeten worden. Precisie werk dus geen tijd om je te verliezen in een grote ruimte.

Inrichting

Voor de inrichting van een vergader ruimte  is de inrichting ervan ook belangrijk. Zorg ervoor dat het er gewoon schoon en traditioneel eruit ziet. Men gaat vaak voor een mooie vierkante vergader tafel met daarom heen de  makkelijk zittende vergader stoelen. Een goed alternatief is een ovale  opstelling. Uit onderzoek is gebleken dat deze opstelling ook effectief en stimulerend werkt. Het geeft een gemoedelijke sfeer  aan.

Doel

Natuurlijk mag je het doel van je vergadering niet uit het oog verliezen. Aan de hand van doel van de vergadering kan je de inrichting zelf bepalen. Belangrijk is dat de vergadering  effectief verloopt het er plezierig aan toe gaat en dat het uiteraard rustig verloopt.

 Ideale vergaderruimte